Data exporteren vanuit Marketheme

In het artikel Data importeren binnen Marketheme heb je kunnen lezen hoe je bestaande data binnen een Marketheme website kunt importeren. Mocht je om wat voor een reden dan ook willen stoppen met Marketheme, maar wil je wel je oude data blijven behouden kan je op exact deze wijze je data exporteren.

Houd er rekening mee dat het exporteren van de data geen 1 op 1 resultaat zal opleveren binnen je nieuwe website. Een aantal blocks binnen Marketheme zijn uniek, welke een ander thema met Gutenberg niet kan interpreteren.

Heb je een niet zo hele grote website, dan is het advies om alles zelf handmatig te kopiƫren en te plakken naar je nieuwe omgeving en je Marketheme account pas stop te zetten op het moment dat je daar klaar mee bent. Op deze manier hoeft je website ook geen (lange periode) offline te zijn.

Waarom kan ik niet gewoon mijn website 1 op 1 overzetten naar mijn eigen omgeving?

We zijn erg blij met de werking van Marketheme, maar die werking willen we ook garanderen. Om deze reden draait de code van Marketheme alleen op onze servers, die wij zelf beheren.

Het openbaar maken van de code, zodat het binnen je eigen hosting te gebruiken is, geeft dan een aantal problemen. zoals bijvoorbeeld:

  • Beperkingen op het gebied van de server
  • De hosting is niet snel/groot genoeg om Marketheme te kunnen draaien
  • Plug-ins kunnen mogelijk niet goed samenwerken met Marketheme
  • De website kan ongewilde bezoekers krijgen (ddos aanvallen)
  • De website kan gehackt worden
  • De code van Marketheme raakt openbaar en hackers kunnen kwetsbaarheden uitbuiten

Je kan je goed voorstellen dat wij om deze reden er voor hebben gekozen om de code van Marketheme in bescherming te houden en onze service naar onze klanten zo goed mogelijk te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *