Email link toevoegen aan een knop

In sommige gevallen wil je in plaats van een pagina link de mogelijkheid om te mailen naar een e-mailadres toevoegen aan een link. Met de volgende stappen kan je dat heel eenvoudig zelf doen:

Link maken

Afhankelijk van waar je precies de link maakt, kan het creƫren van de link zelf verschillend zijn. stel dat je in de lopende tekst een link maakt dan dien je op het ketting icoon te klikken (of selectie van de tekst en CTRL + K op het toetsenbord gebruiken). Je krijgt dan een soortgelijk veld als deze:

Mailto

Of je nu in de lopende tekst of op een knop een link naar een mailadres wilt toevoegen, het gene dat je in dient te vullen blijft hetzelfde. Van belang is dat je het e-mailadres in vult en er mailto: voor plaatst. In het geval van info@test.nl zou je dan mailto:info@test.nl invullen.

Telefoonnummers

Een andere variant bestaat er ook voor het gebruik van telefoonnummers. In dit geval gebruik je niet de mailto:, maar gebruik je tel:

Het mooie van deze tags is dat je browser begrijpt wat hij er mee moet doen. Zo werkt een tel link erg goed op een mobiele telefoon en een mailto om direct het mailingprogramma op te starten en een mail naar het ingestelde e-mailadres op te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *