Link naar locatie binnen dezelfde pagina

Je hebt het vast wel eens op een website voorbij zien komen, de mogelijkheid om te scrollen naar een plek in dezelfde pagina. Binnen Marketheme zie je het bijvoorbeeld ook, met links vanuit de inhoudsopgave. Je kan dit zelf ook toepassen. Door een # toe te voegen aan je link, snapt je browser dat hij moet verwijzen naar een zogenoemde HTML Anker.

HTML Anker

Voor je een link kan laten scrollen naar een bepaalde plek in je browser, dien je een HTML Anker te maken. Binnen Marketheme kan dat heel eenvoudig. Wanneer je gebruik maakt van het “Kop Block” krijg je aan de rechterkant een optie die “HTML Anker” heet. Hier kan je een uniek ID toevoegen voor de link. Zelf kies ik er voor om deze gelijk te houden of de kern van de kop te gebruiken. Is je kop bijvoorbeeld “over ons” dan kan je “over”, “over-ons” gebruiken. Spaties zijn niet toegestaan, net als in een normale URL of link.

De link zelf

Wanneer je het anker hebt aangemaakt kan je de link gaan verwijzen. Dit doe je door de het ingevulde anker te voorzien van een hashtag. In ons geval zal het dan dus #over-ons worden. Meer hoef je niet in te vullen.

Animatie

Binnen Marketheme 2 wordt automatisch gedetecteerd wanneer een link een anker binnen dezelfde pagina is. Alle hashtag links zullen vloeiend navigeren naar de betreffende plek, zodat je bezoeker goed in de gaten heeft wat er gebeurd op het moment dat hij/zij er op klikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *