Media & tekst

Een prachtig standaard block binnen Gutenberg welke het mogelijk maakt een stuk tekst extra op te laten vallen met een (bijpassende) afbeelding.

Je kunt aan de achterkant een afbeelding kiezen en aan de andere kant de tekst typen die je er wilt hebben staan, heel simpel! Echter is er 1 stelling die veelal over het hoofd wordt gezien maar wel erg belangrijk is.

Mobiele weergave

Je moet je voorstellen dat wanneer je deze 2 kolommen op een mobiel scherm wilt tonen, je daar eigenlijk geen ruimte voor hebt. De blocks van Marketheme (zelf ontwikkelde) zijn responsive opgebouwd en houden automatisch al rekening met mobiele gebruikers. Dit block (dat standaard binnen Gutenberg) geleverd wordt, doe dat echter niet.

Gelukkig kunnen we dit zelf wel heel eenvoudig oplossen. Wanneer we het block aan het bewerken zijn, kan je aan de rechterkant de optie “Stapel op mobiel” aanvinken. Dit zorgt er voor dat op mobiele apparaten de 2 kolommen netjes onder elkaar worden weergeven in volgorde van origine links als eerste, rechts als tweede.

Een vrij makkelijke oplossing dus, maar je moet hem net eventjes weten te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *